Ga naar de inhoud
Home » FAQ

FAQ

Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen over onze diensten en Het Internationaal Tekstbureau. Mocht u het antwoord op u vraag hier niet vinden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe schrijf ik een goede briefing voor mijn tekstschrijver?

Om een tekst voor u te schrijven die bij uw wensen en verwachtingen aansluit, moet een tekstschrijver weten wat u precies verwacht en wenst. Daarom is een briefing een erg belangrijke stap in het project.

Een aantal dingen die u in de briefing kunt zetten:
– De doelgroep van uw bedrijf of website: wie is de lezer?
– De doel van de tekst: beter gevonden worden via Google, de lezer aanzetten tot het kopen van uw product of dienst, informatie verstrekken…
– De tone of voice die u wenst te gebruiken (u kunt ons ook voorbeelden sturen)
– Een lijst met sleutelwoorden / keywords
– Informatie over uw bedrijf of website die relevant is voor de tekstschrijver

Mocht u moeite hebben met het omschrijven van uw wensen helpen wij u graag door de juiste vragen te stellen. Uw antwoorden vormen de briefing waarmee de tekstschrijver aan de slag gaat.

Kunnen jullie de artikelen direct op mijn blog plaatsen?

Het online zetten van een blog artikel neemt best veel tijd in beslag en bevat meerdere stappen: de opmaak, het zoeken en toevoegen van (rechtenvrije) afbeeldingen, het schrijven van een meta omschrijving etc. Indien u zowel het schrijven als het plaatsen van de artikelen uit handen wil geven, helpen wij u graag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik zoek een Franse tekstschrijver, kunnen jullie mij van dienst zijn?

Ja, wij schrijven ook Franse teksten voor onder andere websites en blogs. Onze Franse tekstschrijvers hebben niet alleen een uitstekende kennis van de subtiliteiten van de taal, maar ook van de cultuur, normen & waarden en gebruiken in Frankrijk. Wij helpen u dus uw doelgroep in Frankrijk op de juiste manier aan te spreken.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel het optimaliseren voor zoekmachines. Om er voor te zorgen dat bezoekers u makkelijk online vinden, bijvoorbeeld via Google, wilt u dat uw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten staat. Hier komt echter veel bij kijken. Een deel van de SEO van uw site speelt zich af op de achtergrond en wordt geregeld door uw developer. Bij het andere grote deel kunnen wij u helpen.

Wij zijn gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten. We gaan aan de slag met zoekwoorden, structuur, zoekintentie en leescomfort met als doel een tekst te schrijven die zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt. Aangezien de voorkeuren van Google, de grootste zoekmachine, regelmatig wijzigen, zorgen we dat we altijd up-to-date zijn en de nieuwste ‘regels’ toepassen op onze teksten.

Wie werkt er bij Het Internationaal Tekstbureau?

Ons team bestaat uit freelancers waarmee we een langdurige samenwerking aangaan. Aangezien iedereen andere expertises heeft zorgen wij ervoor dat uw opdracht bij de juiste persoon terecht komt.

Hoe snel leveren jullie teksten en vertalingen?

Dit is erg afhankelijk van uw opdracht. Over het algemeen worden korte teksten en vertalingen binnen enkele werkdagen opgeleverd.

Doen jullie spoedopdrachten?

Wij accepteren spoedopdrachten, mits ons team hier tijd voor heeft. In sommige gevallen is het mogelijk een opdracht te laten voltooien in het weekend of de avonduren. Hiervoor wordt echter wel een meerprijs gerekend.

Ik wil meer bezoekers op mijn website, waar moet ik beginnen?

Wij kijken graag naar uw website om te zien of wij u kunnen helpen meer bezoekers op uw website te krijgen doormiddel van SEO teksten, nieuwe onderwerpen of pagina’s en / of een andere content strategie.

Bent u op zoek naar een ervaren tekstschrijver en / of vertaler?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte.